Sneller dan 40? APK-keuring

Later dit jaar moeten alle landbouwvoertuigen die 40 km/u of sneller tijden, moeten met ingang van komend najaar apk-gekeurd worden. Daar heeft de ministerraad eind vorige week mee ingestemd.

Door de apk-keuring worden de landbouwvoertuigen geregistreerd bij de RDW. De wijziging in de wet houdt ook in dat de maximale snelheid voor landbouwvoertuigen verhoogd wordt van 25 naar 40 km/u. Dan moet de constructie die snelheid wel toelaten. Wil je harder rijden dan 25 per uur, dan moet er naast de registratieplicht ook een kenteken komen.

Met de invoering van de apk-keuring en de kentekenplicht worden Europese regels gevolgd. Eigenlijk had Den Haag al per 20 mei 2018 de wetswijziging geregeld moeten hebben, maar het voorstel werd destijds verworpen door de Tweede Kamer.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.