Case wiellader op luchtloze Michelin banden

Case introduceert op de Bauma deze week in München een nieuwe wiellader met een methaanmotor en luchtloze banden van Michelin. De zogeheten Tweel-banden waren eerder al, in kleinere vorm, te zien op de Case schranklader.

De nieuwe wiellader van Case wordt geïntroduceerd onder de naam Tetra. In het project wil de fabrikant onder meer aantonen dat het bezig is met alternatieven voor fossiele brandstoffen. Een grote verrassing is dat niet, want zusterfabrikant New Holland heeft op de World Expo in Milaan in 2015 al een trekker met een methaanmotor gepresenteerd. De wiellader met Tweel is een prototype en op dit moment nog niet leverbaar.

De Tweel, een samenvoeging van tire en Wheel, bestaat uit een metalen wiel waarin polyutheraan spaken zitten. Michelin maakt de Tweel in de Verenigde Staten. Het hongingraatontwerp is lichtgewicht. De grote footprint zorgt voor een lage bodemdruk. De Tweel is voorzien van onder meer slijtagesensoren.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.