Slimme spuitsporen op Väderstad Tempo-zaaimachine

De Zweedse fabrikant Väderstad introduceert op Agritechnica WideLining op Tempo V-gedragen zaaimachines. WideLining creëert automatisch spuitsporen door de elementen naast het spuitspoor opzij te bewegen. Daardoor ontstaat ruimte voor brede banden van de spuitmachine of kunstmeststrooier.

Wie met brede banden zijn mais wil bespuiten of bemesten, sluit al bij het zaaien een rij af, om te voorkomen dat de spuitmachine of kunstmeststrooier later een rij moet plat rijden. Väderstad heeft nu een alternatief ontwikkeld voor de getrokken Tempo V-zaaimachine: WideLining.

Automatisch

Een hydraulische cilinder zorgt ervoor dat de elementen op het juiste moment opzij worden geschoven. De chauffeur hoeft zich niet druk te maken over de aanleg van de spuitsporen. Als de werkbreedte van de spuit is ingegeven, maakt de machine zelf de spuitsporen op de juiste plek.

WideLining is in het tweede halfjaar van 2020 leverbaar op de gedragen Tempo V-zaaimachines.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.