Amazone verkoopt kwart miljoen zaaimachines

Machinebouwer Amazone heeft de 250.000e zaaimachine verkocht. De oorsprong van de zaaimachines gaat terug naar 1947. Inmiddels bestaat het productgamma uit zaaimachines in werkbreedtes van 2,5 tot 15 meter.

In 1947 ontwikkel ingenieur Heinrich Dreyer samen met compagnon Kademann de D1, een zaaimachine met een werkbreedte van 2 meter. In 1966 werd het programma uitgebreid met de D4-zaaimachine. Die machine werd voor het eerst in combinatie met een RE-schudeg op de markt gebracht. Zes jaar later volgde de D7.

In de afgelopen 10 jaar is het Amazone-portfolio uitgebreid met tandenzaaimachines Cayena en Condor.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.