2,5- en 3,5-tons heftrucks van Yale met litium-ion-accu

Heftruckfabrikant Yale introduceert nieuwe modellen elektrische heftrucks met 2,5- en 3 ton hefvermogen. Voor de fabrikant zijn het de eerst modellen die volledig ontworpen zijn voor het gebruik van lithium-ion-accu’s.

Het gaat om de modellen ERP25VLL en ERP30VLL. Beide zijn voorzien van een ruimtebesparende 80V 360Ah batterij. Volgens de fabrikant is het nu mogelijk om ploegendiensten te draaien zonder de batterijen te hoeven wisselen. Doordat lithium-ion-accu’s minder ruimte in beslag nemen heeft de bestuurder meer ruimte en is de hoofdruimte toegenomen met een forse 86 mm.

Meer voordelen

Maar lithium-ion heeft meer voordelen. Zo hebben de accu’s geen onderhoud meer nodig, in tegenstelling tot de traditionele (lood-zuur-)batterijen. Bovendien is de benodigde oplaadtijd fors korter dan voorheen. Yale biedt verschillende laderopties aan die de batterij volledig op kunnen laden in 1 tot maximaal 3 uur. De fabrikant mikt op gebruikers die de heftruck niet meer dan 2.000 uur per jaar gebruiken. De garantie op de litium-ion-accu is 7 jaar of 12.000 uur.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Als uitgever van Mechaman, LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek zijn wij continue op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 2 minuten

Ik doe mee!

Geef een reactie