New Holland introduceert hybride maaidorser

Landbouwmachinefabrikant New Holland komt met een tussenmodel voor de maaidorsers. De CH7.70 beschikt over hybride-dorstechniek.

CH in de type-aanduiding staat voor Cross-Harversting, waarbij het de dorstechniek van de CX- (dorstrommel) en CR-maaidorsers (rotor) wordt gecombineerd. Door de dorstechnieken te combineren zal de capaciteit van deze maaidorser hoger liggen dan vergelijkbare maaidorsers met traditionele dorstechniek.

De dorsrotor heeft een diameter van 600 mm. Vanuit de cabine wordt de snelheid geregeld met een nieuwe hydraulische trommelvariator. De rotors van het Twin-rotorsysteem hebben een lengte van 3,45 en een afscheidingsoppervlak van 2,9 vierkante meter. De machine is leverbaar met maaibordbreedtes tot 9,15 m. Speciaal voor deze maaidorser is er ook nog een 8,53 m brede Varifeed-maaibord ontworpen.

Cursor

De CH 7.70 is uitgerust met een Cursor-9 motor die 275 kW (374 pk) produceert. De machine voldoet aan de Stage V emissie-eisen. De onderhoudsintervallen liggen op 600 uur.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie