Eerste Claas Axion 930 Terra Trac in Nederland

Landbouwmechanisatiebedrijf Jabotech uit Nijbroek heeft de eerste Claas Axion 930 Terra Trac in Nederland afgeleverd aan Loonbedrijf B. de Vree Jr in Dodewaard.

De Axion 930 Terra Trac heeft een vermogen van 261 kW (355 pk) en wordt door De Vree vooral ingezet voor kilverwerkzaamheden.

De eerste Claas Axion is in 2006 geïntroduceerd. Het was destijds de eerste echte Claas trekker die de fabrikant presenteerde na de overname van Renault in 2003. De Terra Trac onder de trekker is vooral bedoeld voor het trekvermogen. Daarin zit ook het verschil met de oogstmachines op een rupsonderstel, waarbij het vooral gaat om het tegengaan van bodemverdichting. Om het vermogen van de trekker op de grond over te brengen, heeft de trekker onder meer een groter aandrijfwiel dan de oogstmachines. (Foto’s: Jacob Boeder, Jabotech)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie