Vernieuwde Väderstad Spirit 400C/S

De Zweedse machinebouwer Väderstad introduceert met de Spirit 400C/S een vernieuwde pneumatische zaaimachine met hoge capaciteit. De vernieuwde Spirit gaat in februari 2021 in productie.

De vernieuwde zaaimachine heeft, zo meldt de fabrikant, de voordelen van de grotere modellen uit het Spirit-gamma. De belangrijkste daarvan is het precies zaaien met hoge snelheden. Tijdens het zaaien heeft de chauffeur de controle via het E-control besturingssysteem. Met het zogeheten SeedEye monitoring wordt de zaadafgifte realtime visueel gemaakt op de terminal in de cabine. Als er een afwijking of blokkering gemeld wordt, kan de chauffeur direct ingrijpen.

Twee platforms

De hopper op de vier meter brede Spirit heeft een hoge capaciteit en een geïntegreerde ventilator. De zaaimachine heeft twee platforms en is door het open ontwerp goed toegankelijk voor onderhoud. Verder wordt de zaaimachine geleverd met actieve zaaischijfdruk en instelbare druk op de na-eg.

Väderstad Spirit 400 zaaimachines vernieuwd

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.