Mechanische zaaimachine van Horsch op komst

Horsch, de Duitse machinefabrikant, is momenteel bezig met de veldtests van een nieuwe Versa 3 KR mechanische zaaimachine.

De Versa mechanische zaaimachine heeft een werkbreedte van 3 meter en is gebaseerd op de Horsch Kredo rotorkop-eg. De zaadtank heeft een inhoud van 900 liter en kan worden verhoogd met een opzetstuk. Doordat elke doseerunit afzonderlijk is verbonden met de tussenas, is het mogelijk om de rijsporen individueel zonder gereedschap te wisselen en kan er op verschillende rijafstanden worden gezaaid: 15 cm tot 30 cm of 45 cm.

De zaaimachine gaat in de herfst van 2021 in productie.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie