Favoriet

Bedrijven

Koninklijke Reesink neemt PMH over

Handelsonderneming Koninklijke Reesink heeft met de overname van PMH, een dochterbedrijf van familieconcern Pon Holdings, zijn omzet meer dan verdubbeld tot 403 miljoen euro.

Handelsonderneming Koninklijke Reesink heeft met de overname van PMH, een dochterbedrijf van familieconcern Pon Holdings, zijn omzet meer dan verdubbeld tot 403 miljoen euro.

Reesink betaalt tussen de 62,5 miljoen en 80 miljoen euro voor Pon Material Handling (PMH-E), dat 683 medewerkers heeft en vorig jaar een omzet boekte van 218 miljoen euro. Reesink kwam uit op 185 miljoen. De financiering van de overname gebeurt grotendeels door de uitgifte van aandelen. De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 afgerond.

PMH-E is met merken voor intern transport, schoonmaakmachines en hydraulische componenten en systemen actief in markten waar Reesink geen sterke positie heeft. Door de overname kan Reesink onder andere vorkheftrucks en hydraulische systemen van het merk Linde verkopen en verhuren aan klanten in Nederland, België en Duitsland.