Favoriet

Bedrijfsnieuws

Finalisten Beste LMB bekend

De drie finalisten van de verkiezing van het Beste LMB van het jaar 2014 zijn bekend. Het zijn de mechanisatiebedrijven Abemec Sevenum, Bakker Ulrum en Vlaming Groep Zwaagdijk.

De drie finalisten van de verkiezing van het Beste LMB van het jaar 2014 zijn bekend. Het zijn de mechanisatiebedrijven Abemec Sevenum, Bakker Ulrum en Vlaming Groep Zwaagdijk.

De verkiezing van het Beste LMB is een initiatief van Expertisecenturm Mobiele Techiek van  PTC+ en LandbouwMechanisatie, het vakblad over techniek in de akkerbouw. De verkiezing wordt ondersteund door de brancheorganisatie Fedecom. Met de verkiezing van het Beste LMB willen LandbouwMechanisatie en PTC+ bijdragen aan een nog betere kwaliteit van de mechanisatiebedrijven en de landbouwmachines in Nederland. Dat verhoogt het imago van de mechanisatiebedrijven Nederlandse en de landbouw.

Eind januari presenteerden afgevaardigden van elk van de tien voor de verkiezing genomineerde mechanisatiebedrijven hun bedrijf bij PTC+ in Ede. Tijdens de presentatie kwamen onder meer het serviceapparaat, de financiële situatie en de toekomst van het bedrijf aan de orde. Aan de hand van die informatie en een vragenronde selecteerde de vijfkoppige jury drie finalisten. Dat zijn:

Abemec Sevenum

Abemec, onderdeel van de Koninklijke Agrifirm Group, is een zelfimporterende dealer van trekkers, multipurpose machines en landbouwwerktuigen. Het bedrijf heeft 18 verschillende vestigingen. De vestiging in het Limburgse Sevenum verkoopt Fendt trekkers en voert daarnaast ondermeer de merken Lemken, Joskin, Agrifac en Krone. Abemec Sevenum heeft 22 mensen in dienst.

Bakker Ulrum

Bakker Ulrum is een familiebedrijf in de provincie Groningen. Het bedrijf is dealer van New Holland. Daarnaast vertegenwoordigt het de merken Amazone, Dücker, Krone, Kuhn, Aerts, Miedema, Strautmann en Veenhuis. Bakker heeft ruim 45 medewerkers en vestigingen in Ulrum, Midwolda en Oldenzijl.

Vlaming Zwaagdijk

Vanaf eind 1990 bestaat het familiebedrijf Vlaming Groep in Zwaagdijk-Oost (NH). Vlaming Agri is dealer van Massey Ferguson-trekkers en Volvo-compactmachines. Daarnaast importeert het bedrijf Perugin- klepelmaaiers en -rotorkopeggen, Selvatici-spitmachines en Soucy-rupsonderstellen. Bij de Vlaming Groep, waarbij ook een beregenings- en industriepoot hoort, werken in totaal 37 mensen.

Deze drie bedrijven worden binnenkort door de jury bezocht. Gedurende dat bezoek kunnen de bedrijfsleiders en eigenaren hun bedrijf verder toelichten. Daarbij staan onder meer de innovativiteit, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het onderscheidende vermogen van het mechanisatiebedrijf centraal. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 11 april in Ede maakt de jury uiteindelijk de winnaar van de verkiezing bekend.