Favoriet

Bedrijfsnieuws

Amazone haalt record omzet van 515 miljoen

De Duitse landbouwmachinefabrikant Amazone heeft in het boekjaar 2013 een recordomzet van 515 miljoen euro gehaald. Dat is ruim twaalf procent hoger dan in het boekjaar 2012 toen de omzet 460 miljoen euro bedroeg.

Amazone meldt dat de wereldwijde omzet zich vooral ontwikkelde bij de gewasbeschermingmachines. Ook bij de kunstmeststrooiers, grondbewerkingmachines en de tuin en parkmachines zijn de omzetcijfers gestegen.

Goede resultaat door marktontwikkeling

“Het stemt ons tot grote tevredenheid dat na het goede jaar 2012 de omzet nog meer is toegenomen”, vertelt directeur van Amazone Christian Dreyer. Ze schrijven het goede resultaat toe aan de algemene ontwikkeling van de markt en anderzijds aan de investeringen in de fabrieken en de ontwikkeling van nieuwe machines. In het boekjaar 2013 werd ongeveer 25 miljoen Euro geïnvesteerd in verdere uitbreiding van de capaciteit. Een van de grootste projecten was de nieuwbouw van een technisch centrum met 120 banen voor de ingenieurs en technici van Amazone, die in februari 2014 in gebruik zal worden genomen. In Hasbergen-Gaste werd in 2013 bovendien op een terrein van 1,75 hectare een parkeerterrein met 570 plaatsen voor de medewerkers van Amazone aangelegd. In Leipzig heeft Amazone een nieuwe montagehal voor de productie van ploegen gebouwd en bij de vestiging in Leede een uitbreiding van 3.000 m² voor de logistiek. De directie van Amazone is  voorzichtig met het voorspellen van de resultaten in het fiscale jaar 2014. Er wordt een lichte daling verwacht.