Favoriet

Bedrijfsnieuws

Stemming mechanisatiesector iets in de min

De Europese mechanisatiesector is iets minder goed gestemd dan in februari. Dat blijkt uit cijfers van de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector, die sinds 2008 maandelijks een enquête houdt onder 135 fabrikanten uit de sector in negen landen. 33 procent van de respondenten voorziet nog wel een omzetstijging in de komende maanden.

Dat percentage is iets minder dan die van februari, toen verwachtte 37 procent dat de omzet zou stijgen. Het aantal respondenten dat denkt aan omzet te verliezen is gestegen van 21 procent in februari naar 24 procent in maart.

Stemming_CEMA_maart

CEMA meldt dat met name bedrijven in Italie, Spanje en Frankrijk denken een hogere verkoop te halen in de komende maanden. Die positieve verwachting zorgt er voor dat de gemiddelde omzet in de Europese mechanisatiesector met 1 procent zal stijging ten opzichte van een maand eerder.

Ondanks de iets minder goede toekomstverwachting is er voor het personeel in de sector geen reden tot onrust. 16 procent van de bedrijven denkt zelfs meer personeel aan te nemen. 75 procent denkt daaraan niets te veranderen. Voor tijdelijke werknemers is het iets minder positief. 27 procent van de respondenten denkt het met minder tijdelijk personeel te kunnen, vorige maand was dat nog 25 procent.

Personeel_CEMA_maart