Favoriet

Bedrijfsnieuws

Krone boekt 1,5 miljard omzet in 2013

De Krone Groep heeft vorig jaar een omzet geboekt van bijna 1,5 miljard euro. In vergelijking met het boekjaar 2012/2013 is dat een stijging van zeven procent.

Toen bedroeg de omzet 1,39 miljard. Van de totale omzet is dertig procent behaald in Duitsland. Zeventig procent verdiende Krone met de export. Vorig jaar was de verhouding 33 om 67 procent.

Volgens de fabrikant blijft de belangrijkste inkomstenbron de sector bedrijfsvoertuigen. Die sector is goed voor een omzet van 925 miljoen euro. Ten opzichte van een jaar eerder is dat een stijging van vijf procent. Vorig jaar zijn er 35.000 transporteenheden geproduceerd. De belangrijkste markt voor de bedrijfsvoertuigen, waar dertig procent van de omzet wordt gegenereerd, is Duitsland. Scandinavië en Oost-Europa zijn de grootste buitenlandse afzetmarkten. De omzet uit de buitenlandse markten is gestegen met elf procent van 583 miljoen naar 647 miljoen euro.
Omzetrecord landbouwmachines

De omzet van de Krone landbouwmachines heeft een record bereikt: 564 miljoen euro. Vorig jaar was dat 512 miljoen. In de fabriek in het Duitse Spelle zijn in een jaar 25.000 machines geproduceerd. 29 procent daarvan blijft in Duitsland, 21 procent gaat naar Centraal-Europa, drie procent wordt afgezet op de Scandinavische markt, 17 procent wordt geëxporteerd naar Oost-Europa en dertig procent gaat naar overzeese markten als Australië, Japan, Amerika, Nieuw-Zeeland en China.