Favoriet

Bedrijfsnieuws

Abemec Sevenum is Beste LMB 2014

Abemec Sevenum is winnaar van de verkiezing Het Beste LMB. Daarmee is het bedrijf volgens een vijfkoppige jury het beste landbouwmechanisatiebedrijf van Nederland. Bedrijfsleider Robert van Rijswick kreeg de bijbehorende award vrijdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Ede uitgereikt.

Abemec Sevenum versloeg de twee andere finalisten van de verkiezing Beste LMB, te weten Bakker Ulrum en Vlaming Zwaagdijk. Bedrijven die allemaal sterk van elkaar verschillen. Volgens de jury heerst bij alle bedrijven dezelfde geest. Een goede en snelle dienstverlening van hoge kwaliteit staat daarbij voor alle drie finalisten voorop. Service, 24 uur per dag, 7 dagen per week is het adagium.

Inspelen op de markt

Dat de Abemec-vestiging in het Limburgse Sevenum de titel Beste LMB mag dragen, komt volgens de vijfkoppige jury vooral door de wijze waarop het management en de werknemers van het mechanisatiebedrijf continu inspelen op de markt en de ontwikkelingen in de regio. Het mechanisatiebedrijf levert service van hoge kwaliteit en met hoge snelheid. Daarnaast heeft het financieel en organisatorisch de zaken goed voor elkaar en zorgt het goed voor haar personeel. Dat het bedrijf onderdeel is van een groter concern is daarbij een pre.

Kwaliteit verbeteren

Trainingsinstituut PTC+ en het vakblad over techniek in de akkerbouw LandbouwMechanisatie organiseerden de verkiezing Beste LMB, met medewerking van brancheorganisatie Fedecom, dit jaar voor het eerst. Beide organisaties willen de kwaliteit van de Nederlandse landbouwmechanisatiebedrijven en het geleverde werk verbeteren en hopen dat de verkiezing daar aan bijdraagt.

Jury

De jury van het Beste LMB bestond dit jaar uit Broer Burghgraef (voorzitter), Ansjeliek Coolbergen (trainer/coach PTC+), Jaap Haanstra (voorzitter vakgroep akkerbouw LTO-Nederland), Theo Vulink (branchemanager Fedecom) en Gertjan Zevenbergen (hoofdredacteur LandbouwMechanisatie).
Bedrijfsleider Robert van Rijswick met zijn award.