Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechanisatiesector verwacht minder omzet

De Europese mechanisatiesector verwacht in de komende zes maanden dat de omzet gaat dalen.

Dat blijkt uit cijfers van de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector, die sinds 2008 maandelijks een enquête houdt onder 135 fabrikanten uit de sector in negen landen.

Dacht vorige maand 33 procent van de respondenten nog dat de omzet zou stijgen, nu is dat nog 29 procent. Belangrijk is ook het percentage respondenten dat verwacht minder omzet te behalen in het komende half jaar. In april was dat nog 24 procent. Een maand later is dat aantal gestegen tot 30 procent.

De stemming is zowel aan de negatieve als aan de positieve kant omgeslagen. 34 procent van de fabrikanten vindt de handel zoals het nu gaat zeer goed. Vorige maand was dat nog slechts 29 procent. Aan de onderkant is het percentage dat het als zeer nadelig ervaart toegenomen van 19 tot maar liefst 27 procent.

CEMA_omzet_april

Voor het personeel van de ondervraagde fabrikanten ziet de nabije toekomst er minder goed uit dan een maand geleden. Als het gaat om vaste werknemers denkt 11 procent van de respondenten het personeelsbestand te vergroten, 9 procent voorziet een verkleining en 75 procent denkt niets te veranderen. Het tijdelijke personeel komt er ook niet goed vanaf. 37 procent van de fabrikanten denkt tijdelijke personeelsleden de deur te wijzen. 15 procent denkt te groeien en 48 procent voorziet geen veranderingen.

CEMA_personeel_april