Favoriet

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse Raven Industries neemt SBG over

Het Amerikaanse Raven Industries heeft het Nederlandse bedrijf SBG Innovatie voor 7,5 miljoen dollar overgenomen. Het hoofdkantoor van SBG is gevestigd in Middenmeer. SBG maakt GPS systemen voor de landbouw, evenals het minder bekende nieuwe moederbedrijf Raven.

Het Amerikaanse Raven Industries heeft SBG Innovatie en Navtronics, de ontwikkelingspoot van het bedrijf, voor 7,5 miljoen dollar  (5,4 miljoen euro) overgenomen. Het hoofdkantoor van SBG is gevestigd in Middenmeer. SBG is actief in de ontwikkeling en verkoop van nauwkeurige RTK GPS-besturingssystemen voor landbouwtoepassingen, evenals het minder bekende nieuwe moederbedrijf Raven.

Door de overname wordt de productielijn van Raven uitgebreid met de toepassing die SBG maakt voor de precisielandbouw.  Hoofdreden van de overname lijkt het verstevigen en het bereiken van de Europese markt.

“SBG is gespecialiseerd in zeer nauwkeurige GPS besturingsystemen met de focus op hoogwaardige gewassen. Hun producten passen goed bij het productgamma van Raven”, vertelt Matt Burkhart, algemeen directeur van Raven. Daniel A. Rykhus, CEO van Raven: “We zijn trots dat we SBG mogen verwelkomen in onze Raven-familie. We willen onze markten uitbreiden en wij geloven dat SBG ons daarbij kan helpen.

Ook SBG, opgericht in 2003, is blij met de overname door Raven. Rik van Bruggen, directeur: “We zijn verheugd dat we deel uit maken van Raven en mogen meewerken aan het vergroten van hun expertise en productielijn. Raven is een goede partner voor ons, omdat ingezet wordt op een verhoging van de aanwezigheid in Europa. We kunnen nu grote stappen in de ontwikkeling van onze SBG producten zetten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Isobus.”

De SBG-vestiging in Middenmeer wordt de hoofdvestiging van Raven in Europa. Van daaruit zullen de huidige medewerkers van SBG, eventueel aangevuld met nieuwe werknemers, verkoop en service van de huidige SBG producten en die van Raven ter hand nemen. Nog een jaar lang blijven de SBG producten de naam SBG met het onderschrift ‘powered by Raven’ dragen.

Foto: SBG Innovatie BV