Favoriet

Bedrijven

Abemec eerste erkende trekkerrijschool

Het CBR heeft de Veghelse vestiging van landbouwmechanisatiebedrijf Abemec goedgekeurd als locatie voor rijinstructie en examenafname voor het T-rijbewijs. Daarmee is het de eerste erkende Praktijk Opleidings Locatie voor dit ’trekkerrijbewijs’.

Een praktijkopleidingslocatie moet een groot buitenterrein hebben voor de praktijklessen. Daarnaast moet er een lokaal voor de theorielessen zijn en moeten er in de omgeving drie goede en goed bereikbare rij-routes zijn. En natuurlijk is een geschikte trekker voor de instructie ook een vereiste. Cursisten van Abemec lessen met een Fendt 513 Vario demotrekker. Die is voorzien van een dubbele bediening en werd in september als eerste lestrekker goedgekeurd. De trekker is binnen drie uur weer om te bouwen zodat hij weer als gangbare trekker verkocht kan worden.

Abemec zegt met het geven van rijinstructie voor het T-rijbewijs bij te willen dragen aan de verkeersveiligheid. Tegelijkertijd wil het haar toekomstige klanten, de jeugd, dichtbij huis rijlessen laten volgen en examen laten doen. Vooralsnog geven CBR erkende instructeurs de rijlessen, maar zodra er een instructeur rijbewijs-T opleiding is, zal Abemec ook eigen werknemers opleiden. Abemec denkt er over om ook op andere vestigingen van het mechanisatiebedrijf rijlessen aan te bieden.

Vanaf april wil Abemec de eerste rijlessen aanbieden, waarna de eerste cursisten op 1 juli 2015 examen kunnen doen. De prijs van een rijles is nog niet bekend. Het mechanisatiebedrijf zal naar alle waarschijnlijkheid een pakket aanbieden waarin zowel rijlessen als het examen zijn inbegrepen.