Favoriet

Bedrijfsnieuws

Eerste steen Dairy Campus Leeuwarden gelegd

In Leeuwarden is op 13 maart de eerste steen van de Dairy Campus gelegd voor de nieuwbouw van een nationaal innovatiecentrum voor de melkveehouderij. Met de bouw en exploitatie van het complex is een investering van circa 40 miljoen gemoeid over een periode van 10 jaar.

Met de investering worden twee programma’s uitgevoerd (innovatie en educatie), en diverse stallen, een ontvangstcentrum en praktijkleervoorzieningen gebouwd. De financiering wordt ondersteund door Samenwerkingsverband Noord Nederland, gemeente Leeuwarden en provincie Friesland, er is een bijdrage van het ministerie van Economische Zaken voor praktijkleervoorzieningen en ook de partners dragen bij.

Alle spelers in de melk- en zuivelketen kunnen straks op deze ontmoetingsplek terecht voor onderzoek, onderwijs en om innovatieve ideeën met elkaar te delen. Kees de Koning, manager van Dairy Campus: “Hiermee zijn we uniek in de wereld. We bouwen hier aan het Silicon Valley voor de Nederlandse melkveehouderij en we willen voorop lopen met innovaties. Tegelijkertijd willen we dat die nieuwe technieken snel ingang kunnen vinden in de melkveehouderij.”