Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fendt denkt over luxe trekker in laag vermogensegment

De Duitse trekkebouwer Fendt denkt na over het bouwen van een trekker met een laag vermogen. Het wordt geen volkstrekker, maar wel een luxe trekker in de lage vermogensklasse. Dat zegt Fendt-directeur Peter Pfaffen in een interview in Allgäuer Zeitung.

De Duitse trekkerbouwer Fendt denkt na over het bouwen van een trekker in een vermogensklasse onder 70 pk. Het wordt geen volkstrekker, maar wel een luxe trekker in die lage vermogensklasse. Dat zegt Fendt-directeur Peter Josef Pfaffen in een interview in Allgäuer Zeitung.

Omdat Fendt wil groeien en uiteindelijk jaarlijks zo’n 20.000 trekkers wil bouwen zal het een nieuwe doelgroep aan moeten trekken. Dat zouden boeren in het oosten van Europa of Rusland kunnen zijn. “Deze markt heeft onbeperkte mogelijkheden en we willen daar serieus aan de slag. Maar de Russische crisis en de sancties tegen Rusland hebben ons sterk afgeremd.”

Een andere mogelijkheid is om nieuwe klanten te trekken door een volkstrekker te maken. Een trekker voor iedereen dus, zo oppert Allgäuer Zeitung. “Dergelijke overwegingen hebben we”, zegt Pfaffen. “Echter, we gaan geen goedkope trekker aanbieden. Het is nooit onze ambitie om te concurreren op basis van de prijs. Maar ik moet erkennen dat er een potentiële klantenkring is in het lagere vermogensbereik. Ik kan me heel goed voorstellen dat we in deze klasse een premium-model ontwikkelen.” Tot nu toe biedt Fendt trekkers aan vanaf een vermogen van 70 pk.