Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechanisatiesector gematigd positief

De Europese mechanisatiesector is gematigd positief over de huidige gang van zaken. Dat blijkt uit de Business Barometer van CEMA, de Europese brancheorganisatie. De Duitse sector blijkt het minst positief.

Slechts tien procent van de fabrikanten van trekkers en oogstmachines voorziet voor de komende zes maanden een omzetgroei. Dat is een gevolg van de lage orderintake in de maanden augustus en september. Voor de middellange termijn lijken de vooruitzichten wat positiever te worden. Voor Spanje en Italië geldt dat het herstel van de nationale markt aan terrein wint. Echter, de meeste fabrikanten verwachten niet dat de vraag naar machines op korte termijn zal stijgen.  De omzet voor de gehele Europese mechanisatiesector zal volgens de Business Barometer zo’n vijf procent onder het totaal van vorig jaar uitkomen.

Personeel

Voor het personeel in de mechanisatiesector ziet het er nog niet bepaald rooskleurig uit. Zo’n 21 procent van de bedrijven denkt het in de nabije toekomst met minder vast personeel te kunnen doen. En maar liefst 42 procent voorziet een daling in het bestand met tijdelijk personeel.