Favoriet

Bedrijven

Zetor opent fabriek in India

Zetor gaat trekkers bouwen in India. Met een aantal nieuwe modellen uit de Global Range wil het merk zich meer gaan concentreren op Afrika en Azië.

Zetor India is gevestigd in Chandigarh, Noord-India, midden in het nieuwe marktgebied. In het verleden had de Tsjechische fabrikant al een fabriek in India. Om die reden is het merk nog redelijk bekend in het land. Zetor hoopt er volgend jaar al enkele honderden tractoren te verkopen.

Nieuwe markten

Speciaal voor de nieuwe markten wordt een nieuwe trekkerserie gebouwd. Deze hebben motorvermogens van 50 tot 80 pk en het grootste model is verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Ze hebben mechanische ventielen. Door een overeenkomst met een bedrijf in Myanmar hoopt Zetor hier ook de Europese series Major en Proxima te kunnen verkopen.

Omdat in Europa strengere emissienormen gelden, zijn de trekkers uit India hier niet leverbaar. Zetor ziet West-Europa nog altijd als prioriteit. Naast de Major, Proxima, Forterra en Crystal wil Zetor op de thuismarkt nog twee nieuwe series op de markt brengen.