Favoriet

Bedrijfsnieuws

Challenger: ‘Te vroeg voor duidelijkheid’

Challenger bevestigt noch ontkent het vertrek uit Grubbenvorst of uit Europa. Dat stelt managing director Gary Rollinson. Hij verwacht eind mei duidelijkheid.

Halverwege april werden de geruchten hardnekkiger. Challenger vertrekt uit Europa, de vestiging in Grubbenvorst sluit en het merk richt zich alleen nog maar op de Verenigde Staten. “Maar het is nog te vroeg daar duidelijkheid over te geven”, vertelt Rollinson.

Eerder dit jaar vroeg Agco Grubbenvorst al voor 50 van de 90 medewerkers ontslag aan. Dat was het gevolg van de integratie van de verkoop van Fendt en Challenger. Het enige dat Rollinson vertelt is dat de productie van de zelfrijdende spuitmachines zeer waarschijnlijk gebouwd gaan worden in de Fendt fabriek in Hohenmölsen. Maar de opmerking: “We houden nog mensen in Grubbenvorst”, doet weer af aan de stelligheid waarmee de verhuizing naar de Fendt fabriek werd verkondigt.

Op de vraag of er inderdaad groene Challengers komen, antwoordt Rollinson: “Ik ontken niet dat er volgend jaar Challenger machines in de groene Fendt-kleur rondrijden. Maar bevestigen doe ik het ook niet.”