Handelsonderneming B. Mols uit het Limburgse Buchten is de eerste regiodealer van het Italiaanse Arbos in Nederland en België. Het bedrijf zal alle trekkers en machines van het merk verkopen.

Mols is sinds september regiodealer voor Limburg, Noord-Brabant, Zeeland, een deel van Gelderland en heel Vlaanderen. Voor de overige delen van Nederland en België is Arbos samen met Mols op zoek naar andere dealers. Arbos, dat in Italië trekkers en machines bouwt, is in handen van het Chinese Lovol. Het nam in 2015 de Italiaanse smalspoortrekkerfabrikant Goldoni over. Dat zijn dan ook de eerste trekkers die Mols al heeft verkocht.

Zonder elektronica

Een 101 kW (135 pk) sterke landbouwtrekker komt in november naar Nederland. “Een 5130 uit de 5000 Global-serie. Een trekker zonder elektronica maar wel met fronthef”, aldus Bernold Mols. Een Advanced met elektronische hef en drie traps powershift volgt volgend jaar. De trekker is vooral goedkoop. De 5130 Global met 3 dubbelwerkende ventielen, een hydrauliekpomp met een opbrengst van 110 liter per minuut kost zonder fronthef ongeveer 50.000 euro. “Het is een uitstekende trekker voor een melkveehouder die iets zoekt om zijn voermengwagen mee aan te drijven. Of hem voor de schudder of kunstmeststrooier wil zetten. Daar heb je geen trekker met elektronica voor nodig”, zegt Mols.