Favoriet

Bedrijfsnieuws

Royal Reesink neemt Canadese distributeur over

Royal Reesink heeft Tingley’s Harvest Center overgenomen. Tingley’s is de grootse Claas-dealer van Noord-Amerika. Daarnaast verkopen zij ook merken als JCB, Horsch, Elmer’s, Penta en Macdon.

Tingley’s Harvest Center heeft drie vestigingen in Canada, twee in Alberta (Lloydminster en Vegreville) en één in Saskatchewan (North Battleford). Zij bewerken een gebied ter grootte van Nederland. In totaal heeft Tingley’s 60 medewerkers. Royal Reesink brengt de de activiteiten van Tingley’s onder in Reesink Canada Holdings Inc. en vallen in de divisie Kamps de Wild Holding. In de divisie Kamps de Wild Holding waren al alle Claas-activiteiten voor Nederland en Kazachstan ondergebracht.

Meer merken

Verder voert Royal Reesink gesprekken met andere Europese landbouwmachinefabrikanten om in Canada distributieactiviteiten te ontplooien. Volgens Royal Reesink past de overname goed in de groeistrategie, die onder andere uitgaat van een groei met bestaande merken in nieuwe markten. Royal Reesink heeft immers al de vertegenwoordiging voor Claas, Horsch en Macdon in Kazachstan.