Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fotoserie: Joskin viert 50 jarig jubileum

Dit jaar bestaat de Belgische machinebouwer Joskin vijftig jaar. De fabrikant viert dat met een tweedaags evenement voor dealers, partners en de internationale pers.

Joskin, gevestigd in Soumagne nabij Luik, is een familiebedrijf. Victor Joskin begint in 1968 een loonbedrijf en gaat op den duur eigen machines bouwen. Op dit moment heeft Joskin 780 medewerkers, vijf productievestigingen, behaalde het vorig jaar een omzet van 98,5 miljoen euro, worden de machines naar tachtig landen geëxporteerd en wordt er een jaarlijkse omzetgroei van 10 procent beoogd. Victor Joskin en zijn vrouw Marie-José zijn nog dagelijks in de fabriek te vinden. Hun kinderen, Vinciane, Didier en Murielle, maken de familiaire directie compleet. Gedurende de afgelopen twee dagen werd de thuisbasis van Joskin overspoeld met bezoekers. Aan bijna 400 genodigden werd de fabriek getoond, een paar nieuwigheden gepresenteerd en gaf Didier Joskin zijn visie op de toekomst. In die toekomst ligt de nadruk niet op de groei van het personeelsbestand, maar wordt er ingezet op automatisering. Robots moeten het werk in de fabriek makkelijker en vooral efficiënter maken. Ook wil Joskin, om de productiekosten te reduceren, meer machines seriematig gaan bouwen. Dat betekent tegelijkertijd dat er, in tegenstelling tot wat de fabrikant een paar jaar geleden meldde, minder wordt ingezet op het bouwen van klantspecifieke machines.

Nieuwe applicatie

Joskin lanceert tijdens het jubileumfeest een nieuwe applicatie voor iOs en Android. De app kan geïnstalleerd worden op de smartphone, maar werkt het beste op een tablet. De app is ontwikkeld voor dealers. Het complete productgamma van Joskin is in de app te vinden. Van elke machine zijn er onder meer foto’s, video’s, brochures en een prijslijst van onderdelen te vinden. Met de zogeheten offerte-configurator kunnen verkopers direct, samen met de klant, een offerte opstellen en indien gewenst meteen naar Soumagne sturen.