Favoriet

Bedrijfsnieuws

Omzet Agco gestegen in derde kwartaal

In het derde kwartaal heeft Agco 11,5 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het moederbedrijf van onder meer Fendt, Massey Ferguson en Valtra behaalde de omzetstijging vooral in Europe en het Midden Oosten.

Aan het einde van het derde kwartaal stond er 2,2 miljard dollar, zo’n 1,9 miljard euro, onder de streep. Met name in Europe en het Midden Oosten (EME) deed het concern het goed. Daar steeg de omzet ten opzichte van het derde kwartaal in 2017 met 14,4 procent. In Noord-Amerika ging het met een stijging van 12,8 procent ook goed. Zuid Amerika blijft met een stijging van 2,8 procent wat achter. In Azië, de Pacific en Afrika (APA) bedraagt de omzetstijging 5,7 procent.

De omzet van de eerste drie kwartalen opgeteld is 6,8 miljard dollar, ongeveer 5,9 miljard euro. Dat betekent een stijging van 17 procent ten opzichte van 2017.

Europa

In Europa behaalde Agco in de eerste negen maanden van dit jaar een omzetstijging van 15 procent ten opzichte van een jaar eerder. De groei was het grootst in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.