Favoriet

Algemeen

UPDATE: Coronavirus vs. mechanisatie

Het Corona-virus heeft ook consequenties voor de mechanisatiewereld. Fabrikanten leggen de productie stil, de levertijd van onderdelen neemt toe en beurzen en evenementen worden afgelast.

Het coronavirus heeft ook consequenties voor de mechanisatiewereld. Fabrikanten leggen de productie stil, de levertijd van onderdelen neemt toe en beurzen en evenementen worden afgelast.

Hieronder lees je welke maatregelen fabrikanten, beursorganisaties en andere bedrijven uit de mechanisatiewereld nemen. Volg nu de de laatste ontwikkelingen:

2 juni 2020: Ropa annuleert demonstratie 2020
De Duitse machinefabrikant Ropa heeft de tweejaarlijkse Hausvorführung geannuleerd. Reden voor de annulering is de Corona-pandemie. In het jaar dat er geen Agritechnica plaatsvindt houdt Ropa haar eigen huisdemontratie. Tijdens de laatste editie bij de fabriek in Sittelsdorf ontving de fabrikant meer dan 15.000 bezoekers op het 27 hectare tellende terrein.

13 mei 2020: JCB pakt de draad weer op
JCB heeft de productie in vijf van haar fabrieken in het Verenigd Koninkrijk weer opgestart. De fabrikant heeft een veiligheidsprotocol opgesteld ter bescherming van de medewerkers.

7 mei 2020: Trekkerverkoop Nederland slaat weg omhoog in
De Nederlandse trekkerverkoop lijkt de weg omhoog te zijn ingeslagen. In maart dit jaar werden in totaal 324 trekkers verkocht, vorig jaar waren dat er in dezelfde maand nog 254 exemplaren.

7 mei 2020: Poolse trekkerverkoop lijdt niet onder Corona
Ondanks de uitbraak van het coronavirus zitten de Poolse trekkerverkopen voor de maand april op het normale niveau. Er zijn in de vierde maand van het jaar 724 trekkers geregistreerd. Dat is slechts 5 stuks minder dan in april vorig jaar.

6 mei 2020: John Deere legt productie in twee Amerikaanse fabrieken stil
John Deere gaat de fabrieken in Dubuque en Davenport, waar constructie- en bosbouwmachines worden gebouwd, tussen 11 en 26 mei stil leggen. In een verklaring laat John Deere weten dat het afbreken van de productie te wijten is aan de verminderde vraag naar bouw- en bosbouwmachines en leveringsproblemen van onderdelen als gevolg van het coronavirus.

6 mei 2020: Eima Bologna ook naar februari 2021
In navolging van de SIMA in Parijs verplaatst ook de organisatie van de Eima in Bologna de beurs naar februari 2021. Het Italiaanse evenement vindt plaats van 3 tot 7 februari, daarmee plant de organisatie de beurs een kleine drie weken vóór de SIMA.

6 mei 2020: Ook BKT start productie
De Indiase bandenfabrikant BKT heeft gedeeltelijk de productie van zijn vier fabrieken in India weer hervat. Alle medewerkers zijn voordat ze aan de slag gingen uitgebreid medisch getest.

6 mei 2020: Hardi helpt handen wassen
Veldspuitfabrikant Hardi heeft op een Deense school twee 300 liter tanks geleverd. De tanks worden gevuld met water waarmee de basisschoolkinderen hun handen kunnen wassen.

4 mei 2020: Deutz-Fahr bouwt weer trekkers
De fabriek van Deutz-Fahr in Lauingen is weer opgestart. Alle 313 productiemedewerkers zijn weer aan het werk. Naast de productiemedewerkers wordt de rest van de medewerkers ook langzamerhand weer voltijds ingezet. In totaal werken er in Lauingen 533 mensen.

30 april 2020: Argo Tractors hervat productie
Argo Tractors, de fabrikant van Landini, McCormick, herstart de productie op 4 mei. Sinds deze week is een kleine groep medewerkers begonnen met de voorbereidingen. De trekkerbouw van Argo ligt sinds eind maart stil. Nu zijn alle locaties van de fabrikant zijn ontsmet. Op de productie heeft Argo daarvoor gebruik gemaakt van een trekker met een spuit die ontsmettingsmiddel aanbracht.

28 april 2020: Massey Ferguson pakt productie in Beauvais weer op
Sinds gisteren draait de fabriek van Massey Ferguson in het Franse Beauvais weer. De productie lag vanaf 17 maart stil. De fabrikant neemt wel maatregelen. Zo moet iedere medewerker zijn lichaamstemperatuur laten meten, zijn er mondkapjes beschikbaar en is er voldoende handgel op voorraad. Verder worden zowel de productiefaciliteiten als de kantoren grondig gereinigd en gedesinfecteerd.

28 april 2020: Manitou start productie weer op
Verreikerfabrikant Manitou herstart de productie in zijn fabrieken in Frankrijk en Italië. De fabrikant neemt wel maatregelen. Zo dragen alle medewerkers mondkapjes, dat vertelt Laurent Bonnaure, executive vice president van Manitou, in een video op Twitter. De fabrieken in Brazilië en Noord-Amerika waren ondanks de crisis gewoon open.

28 april 2020: CNH Zedelgem herstart productie
Meer dan een maand geleden, op 17 maart, stuurde CNH Zedelgem haar werknemers naar huis vanwege de coronacrisis. Op 27 april zijn de eerste 600 medewerkers weer aan de slag gegaan.

23 april 2020: Ook Aardappeldemodag is geannuleerd
Ook de Aardappeldemodag gaat niet door. Het evenement wordt georganiseerd door Wageningen University & Research en de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en zou plaatsvinden op 19 augustus 2020 in Westmaas. Binnen twee weken laat de beursorganisatie weten wat haar plan de campagne is.

23 april 2020: Geen AgroTechniek Holland dit jaar
Vakbeurs AgroTechniek Holland gaat dit jaar niet door. De landbouwtentoonstelling stond voor 9 t/m 12 september in de agenda. Hoewel AgroTechniek Holland wellicht veilig door had kunnen gaan met een ruimere opzet, geeft de beursorganisatie aan daar geen heil in te zien. Het zou afbreuk doen aan het beursconcept. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

22 april 2020: Bedrijfssluiting is geen realistische optie
De bedrijven in de Fedecom-branche hebben maatregelen genomen om de effecten in te perken. Dat blijkt uit een enquête van de brancheorganisatie. De belangrijkste maatregel is het kantoorpersoneel en vertegenwoordigers vanuit huis laten werken (36%). 18 procent bouwt het aantal tijdelijke werknemers af. Werktijdverkorting en meer-ploegen-diensten is voor 16% de maatregel. Voor de komende maanden wil men verdere werktijdverkorting (31%) en (tijdelijke) afbouw van de productie (18%) . Een (tijdelijke) bedrijfssluiting wordt gemiddeld genomen niet als realistische optie gezien.

21 april 2020: The Toro Company doneert 500.000 dollar
The Toro Company, het moederbedrijf van onder meer Toro en Hayter, doneert 500.000 dollar aan verschillende non-profitorganisaties. Het geld gaat onder meer naar het Rode Kruis, Feeding America, the World Food Program, the United Way Worldwide, en United Way organizations.

21 april 2020: Helft Fedecom-leden verwacht problemen
De helft van de Fedecom-leden verwacht problemen te krijgen door de coronacrisis. Dat blijkt uit een enquête die 35 procent van de leden van de brancheorganisatie heeft ingevuld. Ruim 75 procent van de bedrijven zegt tot nog toe beperkte effecten te ondervinden van de coronacrisis. Bijna een kwart geeft aan dat zij nu al veel tot heel veel gevolgen ondervindt. Volgens Fedecom verdubbelt dit aantal de komende maanden. Dat betekent dat de helft van de leden problemen verwacht.

21 april 2020: Stemming mechanisatiesector bereikt dieptepunt
Het handelsklimaat en daarmee de stemming in de Europese mechanisatiesector zit volgens brancheorganisatie CEMA in een diepe crisis. Volgens de maandelijkse Business Barometer is de situatie op dit moment slechter dan tijdens de financiële crisis in 2008/2009.

21 april 2020: Libramont afgelast
De Belgische regering besloot vorige week dat alle grote evenementen tot eind augustus te verbieden. Dat betekent ook dat Foire de Libramont geannuleerd is. De organisatie kiest ervoor een jaar over te slaan en de beurs niet later dit jaar te plannen.

20 april 2020: Argo ontsmet fabrieken
Argo, de fabrikant van onder meer Landini, maakt zich op voor een herstart van de productie. Daarvoor heeft de trekkerbouwer de productielijnen en kantoren in alle fabrieken grondig ontsmet.

16 april 2020: CNH Industrial doneert 2 miljoen dollar
CNH Industrial stopt 2 miljoen dollar in haar eigen CNH Industrial Foundation en doneert een deel aan liefdadigheidsprojecten met de focus op het ondersteunen van mensen die getroffen zijn door het coronavirus.

16 april 2020: Ontwikkeling MultiToolTrac verloopt nog volgens planning
Ondanks de coronacrisis verwacht Paul van Ham de nieuwe MultiToolTrac-trekker alsnog in juni klaar te hebben. Dat vertelt de directeur van MTT Tractors in de vierde aflevering van de podcastserie ‘In productie’. Wel is de levering van sommige onderdelen vertraagd. “De hydrauliektank kon niet geleverd worden, omdat de fabriek in Italië dicht was”, vertelt Van Ham.

16 april 2020: Conferentie AgEng2020 opgeschoven naar volgend jaar
AgEng2020 is verplaatst naar 2021. De conferentie zou van 5 tot en met 9 juli plaatsvinden in het Portugese Évora. AgEng2021 vindt plaats van 4 tot en met 8 juli 2021. Het thema van deze conferentie is ‘new challenges for agricultural engineering towards a digital world’.

15 april 2020: DLG Feldtage verplaatst naar 2021
De DLG Feldtage zijn verplaatst naar volgend jaar. Het demo-evenement vindt plaats van 8 t/m 10 juni 2021 op het bedrijf Gut Brockhof in het Duitse Erwitte/ Lippstadt. Om toch op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de akkerbouw, plaatst DLG vanaf mei 2020 speciale berichten op haar website.

15 april 2020: Sulky hervat productie
Het Franse Sulky Burel hervatte gisteren op 14 april de productie van landbouwmachines nadat het 3 weken stil had gelegen in verband met het coronavirus. Het besluit werd genomen door de directie in overleg met de vertegenwoordigers van het personeel. Zo worden er wel maatregelen genomen om de gezondheid en de veiligheid van de werknemers te garanderen.

10 april 2020: Belgische versie van Nationale Grasdag gaat niet door
De Nationale Grasdag in het Belgische Pittem, een demo-evenement met machines voor de groensector, is geannuleerd. Het evenement zou op 10 en 11 juni plaatsvinden. Er wordt niet gezocht naar een alternatieve datum. Pas volgend jaar keert de Grasdag terug.

9 april 2020: AgroTechniek Holland gaat vooralsnog door
Ondanks dat verkoop van de standruimte stagneert, gaat vakbeurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen gewoon door. “September is nog ver weg”, vertelt beursmanager Willem Bierema. “Vooralsnog gaan we ervan uit dat de beurs plaats vindt op 9 tot en met 12 september.”

9 april 2020: Claas blijft oogstmachines bouwen
De productie van Claas Bad Saulgau blijft volgens plan verlopen, ondanks een aanvankelijke stopzetting van twee weken van de serieproductie bij Claas in Harsewinkel. ”We gaan door met de uitlevering van oogstmachines aan onze dealers en klanten”, vertelt Patrick Boos, algemeen directeur van productie in Bad Saulgau.

9 april 2020: SIMA Parijs verplaatst
De SIMA in Parijs vindt niet plaats in november 2020, maar is verplaatst naar februari 2021. Dat meldt de organisatie. De SIMA is gezwicht voor de wens van standhouders en organisaties uit de agrarische industrie. De reden voor die wens is de Corona-crisis waardoor de productie en distributie van veel fabrikanten hard geraakt is.

9 april 2020: CNH Industrial stelt gerust
CNH Industrial (Case IH, Steyr en New Holland) werkt hard om de onderdelenvoorziening draaiende te houden. Het stelt haar klanten middels een officieel bericht gerust. Dealer- en klantenservice zullen ondanks Covid-19 gegarandeerd blijven. De gezondheid en veiligheid van werknemers, dealers en klanten staat voorop. Het concern benadrukt dat onderdelenmagazijnen en het transport van de onderdelen normaal functioneert. Daarbij worden alle benodigde Corona-maatregelen in acht genomen.

9 april 2020: John Deere print voor veiligheid
John Deere gebruikt 3D-printers om bevestigingsmateriaal voor gezichtsbescherming voor medewerkers te maken. De bescherming bestaat uit plastic schermen die met clips aan een pet worden gemaakt. Die clips worden geprint door de 3D printer.

9 april 2020: Deense vakbeurs ‘Maskiner under Broen’ geannuleerd
De organisatie van Maskiner under Broen heeft besloten de machinebeurs niet door te laten gaan. De vakbeurs zou op 26 en 27 augustus plaatsvinden op een groot grasveld onder de Little Belt Bridge in Middelfart. Alle standhouders krijgen hun geld terug. Pas in 2022 zal de vakbeurs terugkeren.

9 april 2020: Michelin produceert componenten voor beademingsapparatuur
Michelin heeft de activiteiten in de Franse fabrieken hervat. Niet alleen om banden te produceren, maar ook maskers en componenten voor beademingsapparatuur. De herstart van Michelin en dus de productie van onder meer maskers vindt plaats in de fabrieken in Troyes, Clermont-Ferrand en Puy-en-Velay.

8 april 2020: Massey Ferguson maakt gezichtsmaskers
De fabriek van Massey Ferguson in Beauvais is sinds 18 maart gesloten. Nu zet de fabrikant haar 3D printers in om gezichtsmaskers te maken. De maskers zijn bedoeld voor medisch personeel. Met het 3D printen wil Massey Ferguson helpen de vraag naar 13.000 maskers uit in totaal meer dan 90 ziekenhuizen te beantwoorden.

7 april 2020: Fabrieken Manitou blijven langer dicht
De productielocaties van Manitou in Frankrijk, Italië en India blijven langer dicht. Aanvankelijk zouden de fabrieken eind maart weer open gaan. Deze datum is verzet. Vanaf half april wordt het productieproces weer langzaam opgestart.

7 april 2020: Mahindra & Mahindra ziet trekkerverkoop flink dalen
Trekkerbouwer Mahindra & Mahindra ziet de trekkerverkoop in maart 2020 met ongeveer 27 procent zakken ten opzichte van vorig jaar. Afgelopen maand verkocht de fabrikant 13.418 trekkers in India. Vorig jaar was dit aantal nog 18.446. De export nam met 84 procent af.

6 april 2020: CNH Industrial houdt Europese fabrieken langer dicht
CNH Industrial houdt de productielocaties in Europa langer gesloten. Op 20 maart kondigde het moederbedrijf van onder meer New Holland, Case en Steyr aan de productie voor twee weken op te schorten. Deze periode wordt nu verlengd tot 17 april.

3 april 2020: Kubota sluit fabrieken in Gainesville en Jefferson
Machinebouwer Kubota legt de fabrieken in de Amerikaanse staat Georgia stil. De reden hiervoor is dat drie medewerkers besmet zijn met het virus. De fabrieken blijven zeker tot 13 april dicht. Daardoor zitten er ongeveer 3.000 medewerkers thuis.

2 april 2020: Ook bandenfabrikant Nokian legt het werk stil
Om de gezondheid van de medewerkers te waarborgen legt ook bandenfabrikant Nokian het werk stil. Op 6 april sluit de fabriek in het Finse Nokia voor minstens twee weken. De fabriek in het Russische Vsevolozhsk zal op 6 april juist weer opgestart worden.

1 april 2020: CNH Industrial legt productie VS zo goed als stil
Het grootste deel van de productie van CNH Industrial in de Verenigde Staten ligt stil sinds 30 maart. De fabrikant meldt niet specifiek welke productielocaties sluiten. Mogelijk gaat het om de locaties in Racine (Case IH Magnum/New Holland T8), Fargo (Case IH Quadtrac/New Holland T9 en de maaidorserfabriek in Grand Island.

1 april 2020: Briggs & Stratton grijpt in
Briggs&Stratton, de Amerikaanse fabrikant van kleine motoren, verlaagt de productie en snijdt in de salarissen van de leiding van het bedrijf. CEO Todd Teske zal het met 40 procent minder loon moeten doen.

1 april 2020: Solis verlengt garantie
De Indiase fabrikant Sonalika geeft eigenaren van Solis trekkers drie maanden extra garantie vanwege het coronavirus. De verlengde garantie geldt alleen voor Solis trekkers waarvan de garantie in de maanden maart, april of mei 2020 komt te vervallen.

31 maart 2020: Trekkertherapie in Wit-Rusland
De Wit-Russische president Aleksander Lukashenko raadt iedereen aan op het land aan het werk te gaan. Door het werken op een trekker zou niemand meer aan het Corona-virus denken. De tijd op de trekker heelt de ‘wonden’.

31 maart 2020: JCB bouwt stalen behuizingen voor ventilatoren
In de strijd tegen het coronavirus heeft de Britse premier Boris Johnson de hulp van machinefabrikant JCB ingeschakeld. JCB heeft gehoor gegeven aan de hulpoproep en bouwt nu minimaal 10.000 stalen behuizingen waarmee ventilatoren van Dyson worden omhuld. Normaal gesproken worden er op de productielocatie in Staffordshire cabines gemaakt voor graafmachines.

30 maart 2020: John Deere legt productie Dubuque stil
John Deere heeft de productie van zijn bouw- en bosbouwmachines in Dubuque in de Amerikaanse staat Iowa stilgelegd. Eén van de medewerkers is namelijk besmet met het coronavirus. De fabrieksfaciliteiten worden nu grondig schoongemaakt. Daarna wordt het proces weer opgestart. De medewerkers gaan op verschillende werktijden aan de slag. Medewerkers die op afstand kunnen werken, blijven dit doen.

28 maart 2020: Ook Deutz-Fahr stopt de productie
Deutz-Fahr heeft ook de productie in het Duitse Lauingen stopgezet. De trekkerbouwer had al last van de Corona-crisis. Eén van de fabrieken staat namelijk in Treviglio, midden in het crisisgebied in Noord-Italië. Deze fabriek is al enige tijd dicht.

27 maart 2020: JCB blijft dicht tot eind april
JCB maakte eerder bekend de negen productievestigingen in Staffordshire, Derbyshire en Wrexham voor twee weken te sluiten. Die periode is nu verlengd tot en met eind april. De Britse fabrikant laat weten dat de 6.500 werknemers gedurende de sluiting in ieder geval 80 procent van hun salaris doorbetaald krijgen.

25 maart 2020: Gebrek aan motoren verstoort productieproces John Deere
Van 23 tot en met 29 maart ligt de productie van John Deere in het Duitse Mannheim stil. De trekkerfabrikant heeft een gebrek aan motoren. De motorenfabriek van Deere in het Franse Saran is namelijk gesloten. De cabineproductie in Bruchsal ondervindt ook hinder van het Corona-virus.

25 maart 2020: Merlo-fabriek blijft langer dicht
De fabriek van Merlo, de fabrikant van onder andere verreikers, blijft zeker nog twee weken dicht. De fabriek in San Defendente in Cervasca is sinds 14 maart dicht en zou 23 maart weer opengaan. De sluiting is nu met vijftien dagen verlengd. Meer dan 1.400 werknemers zitten thuis

25 maart 2020: Ook Argo Tractors stopt productie
Tot 3 april 2020 bouwt ook Argo Tractors (McCormick, Landini en Valpadana) geen machines meer. Onderdelen zullen nog wel verkrijgbaar zijn. Voor technische ondersteuning zijn de fabrikanten ook telefonisch en via email bereikbaar.

25 maart 2020: Agco bouwt geen trekkers meer
Sinds vandaag bouwt Agco geen trekkers meer in Marktoberdorf and Asbach-Bäumenheim. Door een tekort aan onderdelen is het moederbedrijf van Fendt, Massey Ferguson en Valtra genoodzaakt de fabrieken stil te leggen. Op de locaties Feucht, Waldstetten, Hohenmölsen en Wolfenbüttel gaat de aanvoer van onderdelen vooralsnog door. Deze fabrieken blijven dus nog draaien.

24 maart 2020: Cereals uitgesteld
De organisatie van de Britse buitenbeurs Cereals heeft besloten de tweedaagse beurs met een jaar uit te stellen. De vakbeurs met machinedemonstraties en proefvelden zou 10 en 11 juni in Duxford (Cambridge) worden gehouden. Wel wil de organisatie 10 en 11 juni demonstratievideo’s en seminarsessies online zetten.

24 maart 2020: Wacker Neuson produceert minder machines
Wacker Neuson, fabrikant van onder meer wielladers, schroeft eveneens de productie terug. Ook sluit de machinefabrikant een aantal fabrieken. De fabrikant geeft aan nog wel veel machines en onderdelen op voorraad te hebben.

24 maart 2020: TKD gaat niet door
De TKD (Technische Kontakt Dagen) in Almere gaat niet door. Dat laat de organisatie weten in een bericht op haar website. De vakbeurs wordt verplaatst naar juni 2021. Naar verwachting vindt deze editie eveneens plaats op de locatie Nobelhorst in Almere.

24 maart 2020: Grassland & Muck 2020 is afgelast
De Engelse vakbeurs Grassland & Muck gaat niet door. De beurs zou plaatsvinden op 20 en 21 mei 2020 in Warwickshire. De beursorganisatie heeft nog geen nieuwe datum bekend gemaakt.

23 maart 2020: Claas schroeft productie terug
Machinefabrikant Claas schroeft deze week de productie in de fabriek in het Duitse Harsewinkel terug. Aan het einde van deze week stopt de productie tot 17 april 2020. In de fabriek in Frankrijk werden er vorige week al minder machines geproduceerd.

23 maart 2020: Agco neemt maatregelen
Agco, het moederbedrijf van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, produceert eveneens minder machines in verschillende fabrieksvestigingen in Europa. De reden is het tekort aan materialen en de gebrekkige levering. Agco verwacht dat zij komende periode de productie op meer locaties moeten onderbreken.

23 maart 2020: TKD staat op losse schroeven
De TKD (Technische Kontakt Dagen) in Almere staat op losse schroeven. De beurs vindt plaats van 11 t/m 13 juni 2020 in Almere, maar of dat doorgaat is nog onzeker. Uiterlijk 10 april neemt de organisatie een besluit.

21 maart 2020: Amazone staakt demotour
Amazone zou een demotour doen met de Black Pantera, een zwarte uitvoering van haar Pantera zelfrijdende veldspuit die zij al lieten zien op Agritechnica. Tijdens de 6.000 km lange demotour zou de machine door 11 landen rijden. De speciale spuitmachine, waarvan er maar één gebouwd is, blijft voorlopig bij een dealer in Duitsland staan.

20 maart 2020: CNH Industrial sluit fabrieken voor twee weken
In een persbericht kondigt CNH Industrial aan haar fabrieken voor twee weken te sluiten. Dat geldt niet alleen voor de fabrieken waar zij landbouwmachines bouwen. Ook in de fabrieken waar men bouwmachines, commerciële en speciale voertuigen bouwen, zet de fabrikant de productie op een klein pitje.

20 maart 2020: Vakbeurs Techagro verplaatst naar volgend jaar
De tweejaarlijkse techniekbeurs Techagro in Brno zou dit voorjaar plaatsvinden van 31 maart tot en met 4 april. De beursorganisatie heeft gekozen Techagro met maar liefst een jaar uit te stellen, tot de lente van 2021.

19 maart 2020: Ook Kuhn legt productie stil
De fabrieken van Kuhn zijn gesloten. Bucher Industries, het moederbedrijf van Kuhn, wil niet dat de gezondheid en veiligheid van haar werknemers in gevaar komen. De productie ligt zeker tot 1 april 2020 stil.

19 maart 2020: JCB legt productie stil
Machinefabrikant JCB legt vandaag de productie in al zijn productievestigingen in het Verenigd Koninkrijk stil omdat de vraag naar machines door de corona-pandemie drastisch gedaald is. Het bedrijf stopt de productie voor de rest van deze en volgende week in de negen productievestigingen in Staffordshire, Derbyshire en Wrexham.

18 maart 2020: Vakbeurs Forst Live verplaatst naar volgend jaar
Forst Live, de Duitse vakbeurs over techniek in de bosbouw,  is verschoven naar 16 tot en met 18 april 2021. De beurs wordt tegelijk georganiseerd met het evenement Wild und Fisch in Messe Offenburg-Ortenau.

17 maart 2020: Manitou stopt haar productie-activiteiten
Verreikerfabrikant Manitou legt haar werkzaamheden in de Franse fabriek stil. De fabriek zal zeker tot eind maart dicht zijn.

16 maart 2020: CNH neemt maatregelen
CNH Industrial sluit tijdelijk de Italiaanse productielocaties in Brescia, Suzzara, Piacenza en San Mauro Torinese. In totaal tellen die locaties 4.000 medewerkers. Tijdens de sluiting worden alle werkruimtes grondig ontsmet en gereinigd.

14 maart 2020: Lindner biedt virtuele fabrieksrondleiding aan
De Oostenrijkse trekkerbouwer Lindner heeft haar fabriekstentoonstelling afgelast. De tentoonstelling zou plaatsvinden van 19 tot 22 maart. Wil je de fabriek alsnog van binnen zien, dan kun je een virtuele rondleiding volgen via de website en de Facebookpagina van de fabrikant. Verder heeft het concern laten weten dat het de productie stillegt van 30 maart tot 13 april. David Lindner: “We hopen op 14 april weer aan de slag te kunnen. Het productievolume wordt tot half mei wel 15 procent lager dan normaal gesproken.”

10 maart 2020: Agco neemt maatregelen
Landbouwmachinebouwer Agco heeft een fabriek in China. Francesco Murro, hoofd communicatie voor onder meer Europa en het Midden-Oosten, geeft aan dat in de fabriek in China alle maatregelen die de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO en de lokale overheid voorschrijft, worden genomen. Zo dragen de werknemers maskers, schudden geen handen meer en wassen hun handen regelmatig. Daarnaast mogen de Agco-werknemers niet meer naar China, Italië en andere besmette gebieden reizen.

10 maart 2020: Krone Hausmesse gaat niet door 
De huisshow van het landbouwmechanisatiebedrijf Krone in het Duitse Spelle is afgelast. Dit evenement stond gepland voor 13 tot en met 15 maart.

5 maart 2020: Bouw & Agri Vakdagen verplaatst naar oktober
De Bouw & Agri Vakdagen in Ede wordt vanwege de uitbraak van het Corona-virus verplaatst naar oktober, dat meldt de organisatie. De beurs zou plaatsvinden van 18 t/m 21 maart 2020, maar is verplaatst naar 7 t/m 9 oktober 2020. 

18 februari 2020: JCB komt onderdelen tekort
JCB is van plan het productieniveau van zijn fabrieken te verlagen als gevolg van het verwachte onderdelentekort van de Chinese leveranciers die zijn getroffen door de uitbraak van het virus. 25 procent van de Chinese leveranciers van JCB zijn gesloten.