Favoriet

Bedrijfsnieuws

Scott Wine nieuwe CEO CNH Industrial

Scott W. Wine volgt de hals-over-kop vertrokken Hubertus Mühlhäuser op als CEO van CNH Industrial. Wine treedt 4 januari volgend jaar officieel aan. Nu is hij nog directeur van Polaris, een fabrikant van quads.

Scott W. Wine volgt de hals-over-kop vertrokken Hubertus Mühlhäuser op als CEO van CNH Industrial. Wine treedt 4 januari volgend jaar officieel aan. Nu is hij nog directeur van Polaris, een fabrikant van ondermeer quads en sneeuwscooters.

Wine werkt sinds 2008 bij Polaris en is sinds 2013 CEO van het bedrijf. Daarvoor werkte hij ondermeer bij United Technologies Corporation, Danaher Corp. en Allied Signal Corp. Dat bedrijf werd uiteindelijk in 1999 Honeywell International. Wine heeft volgens CNH vooral expertise op het vlak van overnames en fusies. Zowel in de Verenigde Staten, Europa als Azië.

Afsplitsen

“Scott bindt zich aan de strategie die we in 2019 hebben opgesteld. Daar hoort nog steeds het afsplitsen van de industrie-activiteiten bij”, zegt Suzanne Heywood, die de rol van CEO op zich nam toen Hubertus Mühlhäuser in maart dit jaar plotseling de wacht werd aangezegd.