Favoriet

Bedrijfsnieuws

Groenoord-directeur Boersma wordt voorzitter Fedecom

Menko Boersma, directeur van John Deere dealer Groenoord treed aan als de nieuwe voorzitter van de verenigde landbouwmachinedealers en -fabrikanten in Nederland. Vanaf februari volgend jaar volgt hij Erwin Ros op.

Menko Boersma, directeur van John Deere-dealer Groenoord treedt aan als de nieuwe voorzitter van Fedecom, de verenigde landbouwmachinedealers en -fabrikanten in Nederland. Vanaf februari volgend jaar volgt hij Erwin Ros op.

Boersma is benoemd voor een periode van 3 jaar. “Het ondernemerschap in onze sector  is goed ontwikkeld, maar de rentabiliteit kan door verdere professionalisering en opleiding verbeteren. Verder is de regeldruk is hoog en worden de politiek-maatschappelijke verhoudingen steeds scherper”, aldus Boersma.

Hij geeft aan dat de onzekerheid op verschillende dossiers groot is. Boersma denkt daarbij onder meer aan machineveiligheid, CO2-emissiereductie en gewasbescherming. Die onzekerheid zorgt ervoor dat bedrijven niet snel investeren in nieuwe technieken. “Dat maakt het des te belangrijker om nauw samen te werken met andere brancheorganisaties.”