Favoriet

Bedrijven

Pols Zuidland boegbeeld Cees van der Pols onverwacht overleden

Cees van der Pols, oud-directeur van Pols Zuidland, is donderdag 19 november onverwacht overleden. Van der Pols leidde de Pols Groep in het Zuid-Hollandse Zuidland van de jaren tachtig tot 2015.

Cees van der Pols, oud-directeur van Pols Zuidland, is donderdag 19 november onverwacht na een hartstilstand overleden. Van der Pols leidde de Pols Groep in het Zuid-Hollandse Zuidland van de jaren tachtig tot 2015.

Onder de leiding van Cees van der Pols en aanvankelijk ook zijn broers, groeide het door zijn opa opgerichte familiebedrijf, uit tot een vooraanstaand bedrijf in de groen- en recylingstechniek. Cees haalt onder meer de merken Doppstadt, Kioti, Ransomes en Jacobsen binnen. Daarnaast verwerft hij in 2003 het importschap van de Koreaanse Kioti-trekkers voor Nederland. Drie jaar later start Pols ook met de onderdelenleverantie voor dat merk in Europa.

In september 2015 geeft Cees het roer over aan zijn zoon Piet. Cees, enthousiast en levenslustig, is echter ook nadien nog dagelijks in de werkplaats en de kantoren van Pols Zuidland te vinden. Tot afgelopen woensdag.

Cees van der Pols is 70 jaar geworden.