Favoriet

Algemeen

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

Een fietstrekker in Nederland, het Belgische Keestrack blaast Goldoni nieuw leven in, Heftruckcentrum Post komt met de Vterra, Landkracht Agri stopt met ROC en een video over het wisselen van tepelvoeringen. Dit was de week van Mechaman.

Een fietstrekker in Nederland, het Belgische Keestrack blaast Goldoni nieuw leven in, Heftruckcentrum Post komt met de Vterra, Landkracht Agri stopt met ROC en een video over het wisselen van tepelvoeringen. Dit was de week op Mechaman:

  1. De biodynamische Landbouwopleiding Warmonderhof maakte bekend dat het de bedenker van de Aggrozouk naar Nederland haalt. De Fransman is de uitvinder van een werktuigendrager dat door menskracht en elektriciteit wordt aangedreven.
  2.  

  3. De Belgische machinebouwer Keestrack heeft afgelopen week Goldoni overgenomen van Lovol Arbos. Mechaman belde met Peter Hoogendoorn, Vice President Operations, die enkele uren voor het gesprek het bedrijf Goldoni Keestrack had opgericht: “Als de bank een beetje opschiet dan denken we aanstaande maandag (22-3) de gehele overname te hebben afgerond. We moeten er nu eerst voor zorgen dat we de huidige Goldoni-series moderniseren. Daarmee denken we het bedrijf te stabiliseren.”
  4.  

  5. Heftruckcentrum Post uit Emmeloord presenteerde op ATH Digitaal de Yale Vterra heftruck. De basis van de Vterra is een ‘gewone’ driewielige elektrische heftruck van Yale. Post heeft die heftruck voorzien van dubbele volrubber banden waardoor het gewicht beter verdeeld wordt en er met meer comfort over ruwterrein gereden kan worden.
  6.  

  7. Landkracht Agri maakte bekend dat het is gestopt met de import van de bandharken van het Italiaanse ROC. Hoewel Landkracht-directeur Joost ter Horst nog steeds niet twijfelt aan de kwaliteit van de ROC-bandharken, de welwillendheid van de fabrikant en ook het wierswerk van de bandhark roemt, is hij toch gestopt met de import van de Italiaanse machines.
  8.  

  9. Rene Groenen is melkrobotmonteur bij DeLaval-dealer Leenaerts Agro Techniek in Gilze (NB.). Groenen bedacht een hulpmiddel om het onderhoud aan VMS-melkers te vereenvoudigen. Met de tepelbekertool kun je tepelvoeringen zowel monteren als demonteren. Veehouderij Techniek was erbij: