Favoriet

Bedrijfsnieuws

Tobroco-Giant neemt trilplaatfabrikant Samac over

Wielladerfabrikant Tobroco-Giant uit Oisterwijk neemt Ulbo Machinery over. Ulbo Machinery uit Zwolle bouwt onder meer trilplaten en trilstampers. Tobroco-Giant neemt alle faciliteiten en personeel over.

Tobroco-Giant wil graag een full-liner op het gebied van compact materieel worden. Dat verklaart de overname van Ulbo Machinery. Toine Brock, eigenaar van Tobroco-Giant, licht toe: “Dit is een mooie uitbreiding van ons portfolio om ook andere marktsegmenten aan te boren. Trilstampers en trilplaten passen perfect bij onze huidige Giant-machines. Of het nu gaat om verhuurbedrijven, hoveniers, stratenmakers of klanten uit het grondverzet. Zij zijn reeds bekend met beide merken en kunnen nu dus bij ons terecht voor de aankoop en service. Ons doel is dat we in de toekomst een totaaloplossing kunnen bieden voor bedrijven. Klanten kunnen dan bij één merk terecht voor al hun compacte machines.”

Dealers

Ulbo Machinery BV is opgericht in 1965 en produceert verdichtingsmachines onder de merknaam Samac. De Samac-machines zullen via de Giant-Tobroco-dealers verkocht worden. Brock. “Wij beschikken over een netwerk van 750 dealers in ruim 60 landen en dat geeft ons de gelegenheid om de trilplaten en trilstampers direct over een groot aantal landen af te zetten”, aldus directeur Toine Brock.