Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

Een grote staking bij John Deere in de Verenigde Staten, Wilko Jilissen is de nieuwe eigenaar van Farmstore, New Holland presenteert de nieuwe T4-serie op de EIMA, Storti bouwt een dak op de voermengwagens en Evers heeft een schoffelbemester voor zestien maisrijen. Dit was de week op Mechaman.

Grote staking bij John Deere

Bij John Deere in de Verenigde Staten staken in totaal 10.000 werknemers omdat 90% van de vakbondsleden de nieuwe arbeidsovereenkomst afwijzen. Dit is de eerste staking bij John Deere in 30 jaar en treft 14 fabrieken, meldt Farm-Equipment. Lees het volledige bericht.

Wilko Jilissen nieuwe eigenaar Farmstore

Met ingang van 1 januari 2022 is Wilko Jilissen de nieuwe eigenaar van Farmstore. Deze importeur van ondermeer Storti voermengwagens, Alpego grondbewerkingsmachines en Monosem zaaimachines, is nu nog eigendom van oprichters Adriaan en Anita van den Berg. Lees het volledige bericht.

Nieuwe T4 van New Holland

Fabrikant New Holland heeft op de EIMA nieuwe trekkers in de T4-serie gepresenteerd. De trekkers hebben een Stage 5 motor gekregen en de cabine is voorzien van een opfrisbeurt. Lees het volledige bericht.

Storti bouwt dak op voermengwagens

Storti kan alle voermengwagens in het gamma voorzien van een klep die ervoor zorgt dat er bij het laden en mengen geen stof vrijkomt. Volgens de fabrikant is het ‘opsluiten’ van stof beter voor de machine en beter voor de omgeving. Lees het volledige bericht.

Evers schoffelbemester voor zestien maisrijen

Naast de schoffelbemesters voor acht en twaalf maisrijen, komt de Nederlandse machinefabrikant Evers nu ook met een 16 rijige bemester. De grotere werkbreedte vermindert het aantal werkgangen en dus ook het aantal rijsporen op de kopakker, aldus de fabrikant. Lees het volledige bericht.