Favoriet

Beurs

EIMA 2021: Nieuwe T4 van New Holland

Fabrikant New Holland heeft op de EIMA nieuwe trekkers in de T4-serie gepresenteerd. De trekkers hebben een Stage 5 motor gekregen en de cabine is voorzien van een opfrisbeurt.

Fabrikant New Holland heeft op de EIMA nieuwe trekkers in de T4-serie gepresenteerd. De trekkers hebben een Stage 5 motor gekregen en de cabine is voorzien van een opfrisbeurt.

Centraal op de stand van New Holland staan twee trekkers uit de nieuwe T4-serie. Eentje zonder, en eentje met cabine. Opvallend in de cabine is het ontbreken van een dashboard. Die is vervangen voor een scherm dat lijkt op een tablet. De stoel is groter dan in vorige T4 en het zicht is door een vernieuwde voorruit beter geworden. De cabineloze T4 is vanwege een andere motor langer geworden. Om dat te compenseren heeft New Holland een nieuw frontgewicht ontworpen dat deels onder de voorzijde van de trekker hangt.

PneuTrac

De T4.120F zoals die op de beurs te zien is heeft een 3,6 liter motor met een nabehandelingsysteem. De kleinere versie, de T4.80F, heeft als enige in de serie een 3,4 liter motor met eveneens een nabehandelingsysteem. Opvallend zijn de banden waarop de T4 staat. Dat zijn PneuTracs die in 2013 voor het eerst te zien waren op Agritechnica. Destijds op de stand van Mitas. De fabrikant is inmiddels overgenomen door Trelleborg. Eind 2019 werd bekend gemaakt dat de trekkers in de T4 serie geleverd konden worden met PneuTracs. De bandendruk ligt rond de 0,7 bar. De trekker zonder cabine kan dit jaar al geleverd worden. De nieuwe T4 met cabine is in juni 2022 gereed. Op het prijskaartje van de cabineloze trekker staat 45.000 euro. De prijs van de T4 met cabine is ongeveer 55.000 euro.

Nieuwe gewichten

De T4 zonder cabine is door een nieuwe motor langer dan de voorganger. Om dat te compenseren heeft New Holland een nieuwe frontgewicht ontworpen.

Gerelateerde artikelen