Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Lemken voorziet schoffel van rijenspuit

De Duitse machinebouwer Lemken voorziet het Steketee schoffelprogramma van een rijenspuit. De zogeheten SprayHub is een fronttank die wordt gecombineerd met een SprayKit uitbrengset.

De Duitse machinebouwer Lemken voorziet het Steketee schoffelprogramma van een rijenspuit. De zogeheten SprayHub is een fronttank die wordt gecombineerd met een SprayKit uitbrengset.

Met de combinatie SprayHub en SprayKit wordt in de rij gespoten waardoor er volgens Lemken 40 tot 60 procent minder spuitmiddel nodig is. Een ander voordeel is dat schoffelen en spuiten in één werkgang gebeurt.  

De SprayHub fronttank is er met een inhoud van 1.100 en 1.500 liter. Het spuitmiddel wordt snelheidsafhankelijk aangewend. Dat regelt de tank zelf met behulp van isobus. SprayHub heeft daarnaast een schoonwatertank, een handwastank en een vulzeef. Een extra spoelkop is gemonteerd voor het oplossen van vaste substanties.

Automatische sectiecontrole in de maak

De SprayKit kan ook met andere aanbouwwerktuigen worden gebruikt en heeft mechanische sectieschakeling. Lemken werkt nog aan sectieschakeling van individuele rijen. Als dat gereed is, is automatische sectiecontrole via gps mogelijk.

In 2022 op de markt

De in hoogte verstelbare spuitdophouder is voorzien van een schaalverdeling, zodat de gewenste hoogte en positie kunnen worden aangepast. De SprayHub met de SprayKit wordt in het voorjaar van 2022 op de markt gebracht. Daarna volgen uitrustingen waarmee de toepassing van sleepslangen, vloeibare kunstmest bij het schoffelmes of een combinatie met de Azurit zaaimachine mogelijk worden.

SprayHub

De SprayHub fronttank is er met een inhoud van 1.100 en 1.500 liter. Met de zogeheten SprayKit wordt het spuitmiddel aangewend in de rij. Dat zou ervoor zorgen dat er 40 tot 60 procent minder spuitmiddel nodig is.

Gerelateerde artikelen