Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Pöttinger neemt akkerbouwtak van CFS over

Pöttinger kondigt aan dat het bedrijf de akkerbouwdivisie van het eveneens Oostenrijkse CFS (Cross Farm Solution) uit Stoitzendorf overneemt. Dit bedrijf maakt onder meer machines voor mechanische onkruidbestrijding en wijnbouw.

Juist om die machines voor de mechanische onkruidbestrijding draait het dus in de deal tussen Pöttinger en CFS. Zo neemt Pöttinger de schoffelmachines van het merk op in het programma. De rotorende schoffels van CFS zijn dan ook vanaf 1 augustus 2021 ook in Pöttinger kleuren te koop. Verdere details over deze machines worden pas in de lente bekend gemaakt. Maar aan de hand van de bestaande modellen van CFS zal het over roterende schoffels met een werkbreedtes van 3 meter tot 12,4 meter gaan.

De overeenkomst tussen de twee fabrikanten behelst echter meer. Pöttinger neemt de volledige akkerbouwdivisie van CFS over. Vooralsnog blijft het die machines nog even in de CFS fabriek in Stoitzendorf bouwen. Daar komt zo snel mogelijk een eind aan, waarna de productie in de fabrieken van Pöttinger verder gaat. Ook zullen de oprichters van CFS als de medewerkers van het bedrijf vanaf 1 augustus voor Pöttinger werken.

CFS blijft bestaan, maar zal voornamelijk machines voor de wijnbouw blijven produceren.

 

Gerelateerde artikelen