Gouden Agritechnica-medailles voor Grimme, Rauch, Merlo en Claas

Claas, Grimme, Merlo en Rauch ontvangen tijdens de Agritechnica een gouden medaille voor de meest innovatieve noviteit. Dat maakte de beursorganisatie vandaag bekend.

Grimme meldde AirSep aan voor de noviteiten prijzen die Agritechnica iedere aflevering uitreikt. Het bedrijf ziet hun vinding bekroond met een gouden medaille. Kern van de techniek is een grote blower die een krachtige luchtstroom omhoog blaast en de aardappelstroom optilt. Stenen en zware kluiten blijven niet zweven en worden via een steensluis afgevoerd. De afvalscheider zorgt volgens Grimme voor een aanzienlijke capaciteitsverhoging.

Rauch en MSO krijgt een prijs voor de Axmat. Daarmee wordt het precies afstellen van de Axis-kunstmeststrooier een koud kunstje. Kern van de techniek is radarapparatuur onder een van de schijven. De radar controleert tijdens het kunstmeststrooien voortdurend het strooibeeld. Bij een afwijking – doordat bijvoorbeeld de samenstelling van de kunstmest afwijkt – past de software meteen en automatisch de afstellingen van de strooier aan, waardoor het strooibeeld weer klopt.

Merlo krijgt een gouden medaille voor de Turbofarmer 40.7 Hybrid. Zoals de naam al aangeeft een hybride verreiker. Je kunt in de stal of de schuur elektrisch rijden en buiten op de dieselmotor. De 30 kWh lithium batterijen geven de machine zijn benodigde elektriciteit. In zijn hybride modus levert de dieselmotor niet alleen trekkracht maar laadt het ook de accu’s op.

Als vierde ontving ook Claas een prijs voor de Online Simulator. Daarmee kun je zien hoe een machine, of dat nu een trekker of maaidorser is, zich onder verschillende omstandigheden gedraagt. Zo kun je de bestuurders van die machines dus gemakkelijk trainen.

20130927_AT_Goud_RAUCH_AXMAT_resize

De Rauch Axmat

20130927_AT_Goud_GRIMME_Stationaere_Anlage_mit_AirSep_resize

Een Grimme stationaire reiningsmachine met Airsep

20130927_AT_Goud_CLAAS_Online-Simulator1_resize

Met de online simulator van Claas kun je op kantoor zien hoe een machine reageert op nieuwe instellingen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.