Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Claas zet voet in China

Landbouwmachineproducent Claas heeft een meerderheidsbelang genomen in de Chinese machinefabrikant Shadong Jinyee. Volgens Claas is China een van de snelst groeiende markten voor landbouwmachines in Azië.

Landbouwmachineproducent Claas heeft een meerderheidsbelang genomen in de Chinese machinefabrikant Shandong Jinyee. Volgens Claas is China een van de snelst groeiende markten voor landbouwmachines in Azië.

Claas wil het marktaandeel vergroten en de productiecapaciteit uitbreiden in China. Om deze reden is een meerderheidsbelang genomen in het Chinese bedrijf.

In de Oost-Chinese stad Gaomi staat de voornaamste fabriek van Shadong Jinyee. De faciliteit beslaat een oppervlakte van 22 hectare. Dit is ongeveer de helft van de grootste fabriek van Claas in het Westfaalse Harsewinkel. In 2012 had het Chinese bedrijf een omzet van 70 miljoen euro en stonden er 1.000 medewerkers op de loonlijst. Claas heeft wereldwijd bijna 10.000 mensen in dienst en had in 2012 een omzet van 2,9 miljard euro. Hoeveel Claas voor de overname heeft betaald is niet bekend.

Gerelateerde artikelen