CVT voor McCormick en Landini

Het Italiaanse trekkermerk McCormick komt naar de Agritechnica met een traploze transmissie voor haar X7. Deze serie loopt tot 158 kW. Later komt de cvt ook op de 7-serie van Landini.

McCormick en Landini introduceerden resp. de X7 en de 7 op de Sima in Parijs met een 4-traps powershift met zes groepen. Deze 24+24 transmissie is met een kruipbak uit te breiden naar een 40+40. Als optie komt daar nu een cvt van ZF bij. McCormick krijgt daarmee weer aansluiting bij de concurrentie die in de klasse boven de 110 kW allemaal al een traploze transmissie aanbiedt.

Ook voor de 6-serie
Argo, het moederbedrijf van McCormick en Landini, laat weten dat ze ook werkt aan een eigen cvt voor de X6 en 6, die over twee jaar praktijkklaar moet zijn. De verwachting is dat deze traploze transmissie van Argo zelf t.z.t. ook in lichtere trekkerseries zal komen. Die kunnen dan ook van het eveneens Italiaanse merk Valpadana zijn, dat ook tot Argo behoort.

Mecha Henk

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
1 Reactie op CVT voor McCormick en Landini
  1. Avatar Steven Vale schreef:

    McCormick heeft al een CVT (VTX) laten zien 10 jaar geleden. Dat schiet neit op :).