Fendt bouwt generator in trekker

Trekkerbouwer Fendt komt tijdens de Agritechnica met een trekker die ook stroom opwekt. De trekker is voorzien van een 130 kW generator die elektrische motoren op machines en werktuigen achter de trekker kan aandrijven.

John Deere bouwde al eerder zo’n trekker. Die was voorzien van een 20 kW generator. Fendt trekker, die als het X-concept door het leven gaat, is uitgerust met hetzelfde frame als een trekker uit de 700 Vario serie. De zescilinder Deutz-motor heeft plaats gemaakt voor een vier cilinder 4,9 liter Sisu van 147 kW. Er moest namelijk ruimte komen voor de generator die achter de motor en voor de transmissie is geplaatst. De generator levert 130 kW vermogen en 700 Volt gelijkstroom voor machines maar ook voor de elektrisch aangedreven onderdelen van de trekker zelf.
De trekker is vooralsnog een studiemodel en gaat nog niet in productie.

20131008_fendt_x_concept

Fendt monteerde in een Fendt 722 Vario een generator die 130 kW aan stroom levert. Om de generator te kunnen monteren tussen de motor en de transmissie moest de 6 cilinder Deutz plaats maken voor een 4 cilinder Sisu motor.

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.