Väderstad Tempo met bietenset

Loonwerkers kennen de Väderstad Tempo-zaaimachine sinds vorig jaar als een machine waarmee je razendsnel mais kunt zaaien. Nu is er ook een bietenset verkrijgbaar. Bieten zaaien met 12 km/h.

Bij de Tempo-zaaimachine wordt het zaad met luchtdruk tegen de gaatjes van de zaaischijf gedrukt, totdat het gaatje langs een zacht­rubberen wieltje komt. Op dat moment valt het zaadje van de schijf en wordt het met overdruk en een snelheid van 50 km/h in de grond geschoten. Daarna wordt het zaadje meteen door een aandrukwiel aangedrukt, zodat het niet weg kan rollen. Bij mais zijn rijsnelheden in het veld mogelijk van 18 tot 20 km/h – vorig jaar boekte Väderstad in zonnebloemen zelfs een snelheidsrecord.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van LandbouwMechanisatie
E-mail:
1 Reactie op Väderstad Tempo met bietenset