8,5 procent van akkerbouwers wil investeren in trekker

Van de Nederlandse akkerbouwers wil 8,5 procent  investeren in een nieuwe of tweedehands tractor. Vollegrondsgroentetelers hebben met 12 procent een hogere intentie te investeren. Dat meldt AgriDirect op basis van de AkkerbouwScanner 2015.

Onder de vollegrondsgroentetelers is 8,1% van plan een nieuwe trekker aan te schaffen en wil 3,9% een tweedehands exemplaar kopen. Van de akkerbouwers investeert 5,4% in een nieuwe trekker en 3,1% in een tweedehandse.

New Holland en John Deere

Op 22,1% van de Nederlandse akkerbouwbedrijven is New Holland het belangrijkste tractormerk. Vervolgens wordt John Deere genoemd (21,8%). Onder de vollegrondsgroentetelers is deze volgorde juist andersom; John Deere wordt op 22,7% van de bedrijven genoemd als belangrijkste merk, terwijl 21,0% New Holland aanduidt als meest belangrijke merk.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.