Dorsen en kaf persen in een werkgang

De Franse machinefabrikant Thierart heeft een manier gevonden om kaf meteen na het dorsen in ronde balen te persen. In een werkgang dus.

De fabrikant maakt monteert daarvoor aan de combine een vijzel die het kaf in een door de maaidorser getrokken verzamelbak deponeert. Die bak is voorzien van een bodemketting die het kaf naar de invoer van een rondebalenpers brengt. Die pers hangt dus achter de verzamelbak. Om de pers aan te kunnen drijven is de verzamelbak voorzien van een eigen stationaire motor. Stoppen om de baal uit te werpen hoeft niet. De verzamelbak dient immers als buffer.

Onkruid

Volgens Thierart kan het kaf zo gebruikt worden als biomassa of strooisel en ga je tegelijkertijd de verspreiding van onkruidzaden tegen. Het kaf met eventuele zaden komt immers niet meer op het land te liggen.

20170720_thierart

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
1 Reactie op Dorsen en kaf persen in een werkgang
  1. Avatar jacob schreef:

    een goede boer heeft geen onkruid in zijn koren,en doet er beteraan zowel stro als kaf er onder te werken uit 10 jaar ervaring veel beter voor de bodem.