Kongskilde komt met nieuw ploegrister

De Deense fabrikant Kongskilde heeft een ploegrister ontwikkeld dat de grond vooral op kleigrond goed zou keren. Met het XLD-rister kun je zowel ondiep (vanaf 15 cm) als diep (tot 35 cm) ploegen.

Daarnaast legt het XLD-rister de grond breed weg, waardoor je ook met brede banden (tot 710 mm breed) in de voor kunt ploegen. Dit najaar gaat er in Nederland een demomodel draaien.

Met het rister hoopt Kongskilde voet aan de grond te krijgen als ploegenfabrikant. De laatste jaren was het marktaandeel van het Kongskilde dochterbedrijf Överum in Nederland sterk teruggelopen. Överum had eenvoudigweg geen goed rister voor de Nederlandse omstandigheden.

Eén naam, één kleur

Kongskilde besloot onlangs om alle machines die de verschillende dochterbedrijven bouwen nog maar onder één naam (Kongskilde) en in één kleur (roodgrijs) op de markt te brengen. Het merk Överum is daarmee verdwenen.

1015 lm kongskilde rister

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.