Väderstad Seed Eye telt de zaden

De Zweedse fabrikant Väderstad heeft een zaadteller ontwikkeld voor de Spirit- en Rapid-zaaimachines, die afdraaien van de zaaimachine overbodig maakt.

Je geeft op de iPad aan hoeveel zaden je per vierkante meter wilt zaaien en de SeedEye, zoals Väderstad de techniek heeft gedoopt, controleert of het gewenste aantal zaden ook wordt gezaaid.

Zodra een kouter minder of meer zaad kwijtraakt dan vooraf is ingegeven, klinkt een signaal en op het display kun je zien welk zaaikouter of zaaipijp onvoldoende of te veel zaad kwijtraakt.

Infraroodlicht

De ‘ogen’ zijn gemonteerd in de zaadslangen. De ogen sturen infraroodlicht van een sensor in de zaadpijp naar een andere en zodra een zaadje passeert, wordt de lichtbundel even onderbroken. Het totaal aantal onderbrekingen wordt geteld en geeft aan hoeveel zaden er door de slang en dus het kouter gaan.

1115 lm agritechnica vaderstad seed eye

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.