Valtra vernieuwt N-serie

De Finse trekkerfabrikant Valtra laat op Agritechnica voor het eerst de nieuwe N-serie zien. Het topmodel uit de serie van zes modellen, de N174, levert inclusief boost 136 kW (185 pk). Daarmee is het de krachtigste viercilindertrekker ter wereld. De N-serie is uitgerust met dezelfde cabine als de T-serie, de zescilinder serie die Valtra eind 2014 op de markt bracht.

Bijzonder is dat de N-serie is uitgerust met het tractiecontrolesysteem ASR. Zodra sensoren een bandensnelheid meten die hoger liggen dan het ingestelde niveau, wordt het motorvermogen verlaagd.

Vier uitrustingsniveaus

De zwaarste drie modellen uit N-serie hebben een 4,9 liter viercilinder AgcoPower-motor en worden geleverd in vier uitrustingsniveaus: HiTech, Active, Versu en Direct. De Direct-uitvoering heeft onder meer een traploze versnellingsbak en loadsensinghydrauliek. De kleinste modellen hebben 4,4 liter AgcoPower-motor en zijn er alleen in de sobere HiTech-uitvoering. Beide motoren zijn voorzien van SCR-technologie. Dat betekent dat je ook AdBlue moet tanken, maar andere uitlaatgasfilters zijn niet nodig om te voldoen aan de strengste milieu-eis.

Valtra_N

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.