Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Hogere rijsnelheid met nieuw Zuidberg-tracksysteem

Het nieuwe Zuidberg High Speed Track Systeem met geïntegreerde transmissie zorgt ervoor dat de rijsnelheid van de trekker niet omlaag gaat. De vierwielaandrijving kan hierdoor, ook bij toepassing van alleen achtertracks, ingeschakeld worden.

Het nieuwe Zuidberg High Speed Track Systeem met geïntegreerde transmissie zorgt ervoor dat de rijsnelheid van de trekker niet omlaag gaat. De vierwielaandrijving kan hierdoor, ook bij toepassing van alleen achtertracks, ingeschakeld worden.

Bij eerdere tracksystemen neemt de rijsnelheid van de trekker met ongeveer 40% af. Daardoor kan, bij toepassing van alleen achtertracks, de mechanische vierwielaandrijving niet ingeschakeld worden. Het nieuwe Zuidberg High Speed Track System vervangt alleen de achterwielen door tracks. De geïntegreerde transmissie voorkomt dat de mechanische ratio wijzigt en de rijsnelheid wordt gereduceerd. De vierwielaandrijving kan dus gewoon ingeschakeld worden. Daarnaast kan middels eenvoudige ombouw de trekker weer op z’n wielen worden gezet.

Meer comfort

Het nieuwe systeem van Zuidberg is voorzien van een vernieuwd veerconcept. Voorheen werden alleen de loopwielen geveerd. Het vernieuwde aanbouwframe is voorzien van draaipunten en een hydraulische cilinder met accumulator. Het systeem veert hierdoor in z’n geheel, inclusief de keerwielen. Dit verhoogt het rijcomfort voor de bestuurder.

Het High Speed Track System wordt voor het eerst getoond op de Agritechnica in Hannover.

CONCEPT High Speed Track Concept