714.000 euro voor trekkercollectie

Een collectie Ferguson-trekkers is afgelopen week geveild voor 714.000 euro. De collectie was eigendom van Paul Rackham uit het Britse Norfolk en bestond onder meer uit 73 trekkers, werktuigen en bijbehorende literatuur.

De collectie kocht Rackham zo’n 15 jaar geleden van verzamelaar John Moffat. Moffat begon in 1966 met het verzamelen van de Ferguson voertuigen. De veiling van de Ferguson-collectie is de tweede grote slag die Rackham slaat. Eerder dit jaar verkocht hij een verzameling vintage trekkers voor 2,1 miljoen euro.

Het topstuk dat onder de hamer ging was een Land Rover Serie 1 uit 1953. De wagen is eigendom geweest van Harry Ferguson. Voor meer dan 51.000 euro reed de wagen het veilinghuis uit. Ook een combine-trekker (zie foto) bracht het nodige in het laatje.

Foto: Farmers Weekly.

Foto: Farmers Weekly.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.