Fendt verkoopt eerste 1050 Vario in Nederland

Fendt-dealer Van Iperen in Rijnsaterwoude (ZH) heeft de eerste Fendt 1050 Vario in Nederland verkocht. Dat meldt importeur Mechan Groep. De trekker wordt in het tweede of derde kwartaal van 2016 geleverd.

Wie de klant is en wat hij met de trekker met een vermogen van 367 kW (500 pk) gaat doen, blijft vooralsnog onbekend. Volgens directeur Fendt van Mechan Groep, Merijn Aldewereld, wil de klant anderen niet op ideeën brengen door zijn plannen met de trekker nu al openbaar te maken.

Meer belangstelling

Aldewereld meldt dat er in Nederland meer belangstelling is voor de sterkste wieltrekker die er op dit moment gebouwd wordt. Vooral de beloofde bandenbesparing van de 1000 Vario spreekt potentiële klanten aan.

De serie is uitgerust met een soort hydrostatisch differentieel (VarioDrive) tussen de voor- en achteras, waardoor de wielen in de bochten probleemloos sneller kunnen draaien dan de wielen op de achteras. Daardoor zouden de banden veel minder snel slijten.

DSC_3088

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.